Wegens gebrek aan capaciteit is het t/m mei 2022 niet meer mogelijk om houtrot reparaties uit te voeren.

Houtrot reparatie

Last van houtrot? Kies voor een houtrot reparatie om weer jarenlang te genieten van uw houtwerk

Houtrot kan altijd optreden, zelfs in de best onderhouden huizen en bedrijfsgebouwen. In vochtige en warme omstandigheden kunnen er problemen ontstaan met houten delen, zoals kozijnen, steunbalken en deuren. Gelukkig is houtrot goed te repareren. Wij zorgen voor een professionele, snelle en voordelige reparatie van het houtrot, zodat u weer jarenlang kunt genieten van het houtwerk in uw woning, winkel, kantoor of bedrijfsruimte.

Houtrot kan zich op allerlei plekken manifesteren

Houtrotschade is een veelvoorkomend probleem, dat zich op allerlei plekken kan manifesteren. Op de begane grond en verdiepingsvloeren in oudere huizen, vaak als gevolg van optrekkend vocht of onvoldoende ventilatie in de kruipruimte. In keukens en badkamers door lekkages langs de kitranden op de houten vloer. Op onderdorpels en hoekverbindingen in ramen en deuren. Ook houten goten, boeiboorden en overstekken zijn gevoelig voor houtrot. Houtrot wordt veroorzaakt door schimmelgroei in een langdurig vochtig klimaat, met een vochtgehalte van meer dan 20 procent. Het toont zich door de roestbruine kleur en de zachte, afbrokkelende structuur. U prikt er zo doorheen.

Een vakkundige reparatie of vervanging

Houtrot bevindt zich vaak op moeilijk bereikbare plaatsen, waardoor het tijdens schilderwerk regelmatig over het hoofd wordt gezien. Het blijft ook vaak te lang zitten, omdat de dienstdoende schilder geen mogelijkheden heeft en ziet om de pui te verwijderen. Afhankelijk van de ernst van het houtrot dienen er elementen te worden vervangen of gerepareerd. Wij kunnen een vakkundige houtrotreparatie verzorgen door nieuw hout in te lijmen, met gebruikmaking van de hoogstaande en effectieve producten van Repair Care. Wij beschikken over de ervaring en expertise om de meest geschikte oplossing voor uw specifieke situatie te bieden en leveren de reparatieklus ꞌschilderklaarꞌ op.

Werkzaamheden ter plaatse of in onze eigen werkplaats

De keuze voor het deels vervangen van houten delen hangt af van de mate van aantasting. Mocht vervanging noodzakelijk zijn, kunnen wij u van dienst zijn met bijvoorbeeld het deels vervangen van onderdorpels, stijlen en glaslatten, inclusief de bijbehorende kitwerkzaamheden. De werkzaamheden worden in principe altijd op locatie verricht. Indien dit niet mogelijk is, kunnen wij de reparatie- of vervangingswerkzaamheden van de houten delen in onze werkplaats uitvoeren. Wij plaatsen een tijdelijke deur, totdat het nieuwe houtwerk gerealiseerd is.
Wilt u weer genieten van mooi houtwerk in uw woning of bedrijfspand? De specialisten van Van Doorn Openingstechniek bieden voor elke situatie een passende oplossing met een vakkundige, vlotte en voordelige houtrot renovatie. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Bel ons op of stel uw vraag of offerteverzoek via het contactformulier op onze website. Wij helpen u graag.

Schade voorkomen door professionele werkwijze

Wanneer een schuifpui gerepareerd moet worden, dan is het bijna altijd noodzakelijk dat  deze eruit gehaald moet worden. Het demonteren van de schuifdeur is risicovol en kan bij onzorgvuldig handelen lijden tot levensgevaarlijke situaties, daarbij als de schuifdeur eruit is moet deze ook ergens blijven, hierbij is het niet wenselijk dat de schuifdeur op de grond ligt, met alle kans op beschadigingen aan uw vloer en/of schuifdeur.

Van Doorn openingstechnieken werkt met een geavanceerde lift, waardoor de werkzaamheden ARBO veilig en verantwoord uitgevoerd kunnen worden en de schuifdeur niet op de grond ligt maar op ergonomische werkhoogte. Dit helpt om schade te voorkomen.

Mocht er door het toedoen van van Doorn Openingstechnieken toch schade ontstaan bij het repareren van de schuifpui, nemen wij deze schade op ons. Zo bent u volledig zonder risico’s.

Bel ons op 0418-745041

of vraag direct uw offerte aan

Image
Image
Image
Image